בדיקת עיניים מקיפות
עם הזמן הטכנולוגיה מותאמת לצרכים שלנו יותר ויותר. וזה כולל כמובן את תחום העיניים.
ישנם הרבה מחלות עיניים אשר אנו לא מרגישים ולא שמים לב אליהם, וכאשר אנו מתחילים לבדוק לפעמים כבר מאוחר מידי.
לראשונה בארץ, אנו נותנים את האפשרות לביצוע בדיקות עיניים מלאות ומקיפות בבית הלקוח, ללא התרוצצות בין המרפאות והבדיקות השונות.
אנו נגיע אליכם בזמנכם הפנוי, נבצע מיפוי קרנית, בדיקת ראייה מלאה, בדיקת רשתית, קטרקט וכל זה עובר ישירות לרופא עיניים מומחה אשר ייתן את הסיכום שלו ובהתאם לצורך המשך טיפול.
צוות מיומן ומקצועי המורכב מאופטומטריסט, טכנאי מכשור רפואי יגיע אליכם עם הציוד המתקדם בתחום העיניים.
- בדיקת עיניים מלאה.
הבדיקה כוללת מיפוי קרנית מלאה (חלק קדמי ואחורי), בדיקת ראייה מלאה ע"י אופטומטריסט מוסמך (הבדיקה כמו כן בהרחבת
אישונים לפי הצורך), צילום רשתית ולחץ תוך עייני.
כל הנתונים יעברו לרופא עיניים מומחה, אשר יעבור על הבדיקות וייתן את הסיכום וכמובן המשך טיפול בהתאם לצורך.
- בדיקת התאמה לניתוחי לייזר.
כיום כאשר אנו רוצים לבצע ניתוח לייזר אנו צריכים לקבוע תור במכון לייזר, להגיע לבדיקות אשר נמשכות לרוב כשעתיים.
במידה ואנו רוצים חוות דעת נוספת במכון לייזר אחר, אנו צריכים לחזור על התהליך בשנית ולפעמים אף יותר.
פה אנחנו נכנסים לתמונה ומונעים מכם את כל התהליך הארוך, חוסכים זמן, כוח וכמובן כסף.
אנו חברה חיצונית ולא שייכת לאף מכון לייזר, לכן אנו ניתן את ההבחנה והמלצה האובייקטיבית ביותר.
מעבר לכל שיקול כלכלי, אנו מקפידים לבצע את הבדיקות המלאות ביותר ולהמליץ על טיפולי לייזר להסרת משקפיים, רק לאלו אשר סוג טיפול זה מתאים להם ויכול להועיל להם.
לאחר סיום הבדיקה הנתונים יעברו לרופאים מומחים בתחום ניתוחי הלייזר לאישור סופי ולפי בחירתכם.
תהליך הבדיקה מתבצעת בבית שלכם, בזמנכם הפנוי.
אנו נבצע את הבדיקות הבאות :
1. בדיקת רפרקציה (בדיקת המספר במשקפיים כוללת בדיקה בהרחבת אישונים) – מבוצעת ע"י האופטומטריסט
2. בדיקת טופוגרפיה ממוחשבת של הקרנית
3. בדיקת רופא עיניים וסיכום – מבוצעים ע"י הרופא עיניים מומחה.
4. בדיקת רשתית.
5. בדיקת לחץ תוך עייני.
* למי שמרכיב עדשות מגע מומלץ לא להרכיב כ24 שעות לפני הבדיקה.
- בדיקה לניתוחי קטרקט.
קטרקט או עדשה עכורה היא מחלה שמופיעה בד״כ לקראת גיל השיבה, הסימן המרכזי לקטרקט הוא התדרדרות הדרגתית באיכות הראייה. מדובר בתהליך העשוי להתחולל לאורך חודשים ואף שנים. על פי רוב הוא אינו מתקיים באותה המידה ובו זמנית בשתי העיניים, ומסיבה זו כנראה הירידה באיכות הראיה אינה מורגשת.
את השינויים האלו ניתן לגלות בבדיקה שגרתית ולכן ישנה חשיבות גדולה לבדיקה תקופתית. ישנם עוד סימנים מלבד ירידה באיכות הראיה שעשויים להעיד על קטרקט, וביניהם תדירות גבוהה (אחת למספר חודשים) של החלפת מספר במשקפיים, וסנוור המתרחש בעיקר בעת נהיגת לילה.
אנו נבצע את הבדיקות הבאות :
1. בדיקת רפרקציה (בדיקת המספר במשקפיים כוללת בדיקה בהרחבת אישונים) – מבוצעת ע"י האופטומטריסט
2. בדיקת העדשה התוך עינית.
3. בדיקת לחץ תוך עיני.
4. בדיקת רשתית.
5. בדיקת רופא עיניים וסיכום – מבוצעים ע"י הרופא עיניים מומחה.
- בדיקה לגילוי מחלות עיניים.
קיימות מחלות עיניים רבות, למרבית האנשים תהיה בעיית עיניים כזו או אחרת בשלב כלשהו בחייהם. חלק ממחלות העיניים מסוכנות ויכולות להוביל לאובדן ראייה, וחלקן קלות יותר וניתנות לטיפול תרופתי מהיר וקל יחסית.
אנו נבצע בדיקה מלאה ומקיפה ונבדוק את קיומם של מחלות עיניים הנפוצות:
גלאוקומה - היא מחלת עיניים המכונה "הגנב השקט של הראייה". מחלה זו מתאפיינת ברוב המקרים בלחץ תוך- עיני מוגבר, שעלול להוביל במשך הזמן לאובדן הראייה היות שהוא גורם לנזק בלתי הפיך לעצב הראייה ומוביל לצמצום הדרגתי של שדה הראייה.
קטרקט (ירוד) - הינה התפתחות של עכירות בעדשה הטבעית של העין, והינה הגורם העיקרי והשכיח ביותר לירידה בראייה בגיל מבוגר, ובעיקר לאחר גיל 60.
קרטוקונוס - היא מחלה בקרנית העין שגורמת לשינויים הדרגתיים במבנה הקרנית, הגורמים לכך שהקרנית נעשית דקה יותר במרכזה ובחלקה התחתון ומקבלת צורת קונוס. הרקע למחלה יכול להיות תורשתי, אך ייתכנו גם גורמים מקומיים, כמו שפשוף מתמיד של העיניים (למשל בגלל דלקות אלרגיות למיניהן). עיוות זה גורם לקוצר ראייה ולאסטיגמציה (צילינדר) גבוהה לא סדירה, התמונה אינה אחידה ולא ניתן לתקנה בצורה מושלמת באמצעות משקפיים.
ניוון רשתית - הסיבה השכיחה ביותר לאיבוד ראייה בגיל מבוגר בעולם המערבי. המחלה פוגעת במרכז רשתית העין, איזור המכונה המקולה, וגורמת לפגיעה בחדות הראיה ועיוותה. למחלה, הנגרמת ע"י גיל ומופיעה בד"כ אחרי גיל 65 (אך יש מקרים מוקדמים יותר).
היפרדות רשתית
רטינופתיה סוכרתית - חלת עיניים הפוגעת בחולי סוכרת ומאופיינת בפגיעה בכלי הדם ברשתית. אם מחלה זו לא מטופלת בזמן, התוצאה עלולה להתבטא בפגיעה קשה בראייה ואף בעיוורון.
פטריגיום - הינו נגע שפיר, אשר נוצר כתוצאה מעיבוי של לחמית העין, שהיא הקרום הרירי המצפה את לובן העין. רקמה זו צומחת לאט בקצב ממוצע של שנים.
אובאיטיס (uvetis) - דלקת רקמת העין, ישנה קבוצה שלמה של מחלות המתאפיינות בדלקות ברקמת העין. הדלקות מוגדרות לפי מיקומן בגלגל העין: דלקת קדמית, דלקת אחורית ודלקת בעין כולה. לעתים כמה שכבות יהיו מודלקות בו זמנית.
בלפריטיס - דלקת בשולי העפעף שאינה מדבקת ומקורה בהצרות או חסימה של פתחי בלוטות הפרישות את המרכיב השומני של הדמעות. כתוצאה מכך ההרכב הכימי של ההפרשות משתנה ומופיעה צמיחת יתר של חיידקים ותגובה דלקתית בשולי העפעף.
בלפריטיס גורם לתסמינים כגון: יובש בעין, אודם, הפרשה על פני הריסים, עייפות בעיניים ולעיתים תחושת "גוף זר", דמעת, דלילות של הריסים או שהם צומחים כלפי פנים העין.
שעורה (כלזיון) - פצע, לרב לא זיהומי, אשר עלול להזדהם ואז יופיע כאב ויתפתח ראש מוגלתי.
* החזרים מחברות ביטוח- עפ"י הפוליסה האישית.